Vi har allt inom hydraulik. Ring oss gratis på 0200-81 73 90.
Kundvagn
0 artiklar
  • Din kundvagn är tom.
Välj avdelning

Varumärken

Förvärvda varumärken som saluförs av oss.

Logga Parker Hannifin AB Logga Voac Monsun Tison Logga Sterling Hydraulic
Logga SensoControl Logga Iqan Logga Racor
Logga Tema Logga Rectus Logga UCC
Logga Legris Connectic Logga Origa  
Logga Denison

 

Logga Parker Hannifin AB  
Med en årsförsäljning på över 12miljarder USD 2011, är Parker Hannifin världsledande inom teknologier för ”motion and control” för entreprenadmaskiner, industri, flyg och rymdfart. Företaget har omkring 58 000 anställda i 47 länder i alla världsdelar.  Parker erbjuder ett bredare urval av produkter än någon annan tillverkare för att uppfylla sina kunders behov inom rörelse och styrning. Som stöd för det här urvalet har vi vår expertis inom nio olika huvudtekniker: hydraulik, pneumatik, elektromekanik, filtrering, processkontroll, vätske- och gaskontroll, försegling och avskärmning, klimatkontroll och flygindustrin.
   
Logga Voac Monsun Tison  

VOAC som hydraulkomponenttillverkare hade sin grund i hydraulikföretaget Monsun-Tison AB med säte i Borås som hade grundats 1966 av Incentive AB (52% ägarandel) och Atlas Copco (48% ägarandel) genom en sammanslagning av de separata företagen Monsun i Spånga (Stockholm) och Tison i Enköping Maskinutrustning och anställda på dessa företag överfördes till Borås i samband med grundandet. Båda företagen tillverkade hydraulikkomponenter. Investeringen skedde i samband med att Atlas Copco MCT grundades 1968  med avsikt att forcera utvecklingen av mobila bergborraggregat för spränghålsborrning i underjordsgruvor, vägtunnlar och dagbrott. Hydraulventiler och cylindrar utgjorde en viktig del av maskinkoncepten, där en egen utveckling och tillverkning av dessa komponenter ansågs som en stor konkurrensfördel.

Monsun Tisons ventiler och cylindrar kom dock tidigt till största delen att vidareutvecklas efter de krav som fanns från skogsmaskintillverkarna i Skandinavien, som blev Monsun Tisons helt dominerade kundgrupp och som lågt långt före alla andra maskinsektorer inom mobila arbetsmaskiner i användningen av elstyrda hydraulventiler för att kunna öka maskinernas produktivitet.

I februari 1996 såldes VOAC Hydraulics AB till Parker Hannifin AB